Traprenovatie met HPL/CPL

Als u overweegt uw trap te isoleren is het belangrijk om goed overwogen keuzes te maken. Daarom leggen we u op deze pagina uit wat HPL en CPL voor materiaal is en waarom u dit juist wel of niet zou moeten kiezen.

CPL is Compact Pressure Laminate. Zeer sterk en ruim toegepast.

HPL is High Pressure Laminate. Heeft vele voordelen zoals duurzaamheid en slijtvastheid. 

Vrijblijvende traprenovatie offertes

U wilt uw trap renoveren? Vraag hier een gratis & vrijblijvende traprenovatie offertes aan.

Vrijblijvend traprenovatie offertes

Ontdek wat het renoveren van uw trap voor u kan betekenen

Traprenovatie met HPL/CPL

Wat is het?

Wat is HPL?
HPL, ook wel High Pressure Laminate genaamd, is een sterk materiaal dat wordt gebruikt voor verschillende soorten huishoudelijke toepassingen. Het heeft vele voordelen, waaronder duurzaamheid en verhoogde slijtvastheid. HPL behoudt zijn kwaliteit na langdurige blootstelling aan extreme omstandigheden, zoals warmte en water. Het is ook bestand tegen krassen en hittebescherming en kan worden gebruikt in veel verschillende apparaten om heerlijke ervaringen te creëren. Daarnaast is dit materiaal eenvoudig te onderhouden met alleen wat milde oppervlaktereinigers. Kortom, als u op zoek bent naar een sterke verbinding met betrekking tot uw woon- en keukentoepassingen, dan is HPL echt iets voor u!

Wat is CPL?
CPL, ofwel Compact Pressure Laminate, is een zeer sterk materiaal dat wordt gebruikt in allerlei toepassingen. CPL komt vaak voor als decoratieve laminaatplaten die worden gebruikt in bijvoorbeeld meubels en oppervlakken zoals keukenkastjes. Het is veelzijdig en heeft vele voordelen. Het materiaal is bestand tegen hitte, krassen, waterdamp en corrosie, waardoor het de perfecte keuze is om duurzaamheid te garanderen. Bovendien weerspiegelt het niet gemakkelijk licht, wat betekent dat u zich op uw gemak voelt tijdens activiteiten in ruimtes met CPL-oppervlakken. Kortom, CPL biedt de ideale combinatie van duurzaamheid en esthetiek!
 

Verschillen en voorbeelden

Wat is het verschil tussen HPL/CPL?
CPL (Continues Pressure Laminate) is in grote lijnen hetzelfde als HPL, met dit verschil dat het laminaat op rol wordt geproduceerd. CPL kent dus dezelfde samenstelling als HPL, maar de toplaag is wat dunner en wordt vanaf een rol aangebracht. Hierdoor is CPL een goedkopere oplossing dan HPL.

Hoe ziet het er uit?
Zie hier een aantal voorbeelden van HPL/CPL trappen.

Waarom traprenovatie met HPL/CPL?

Traprenovatie met HPL/CPL is een goede optie voor het verbeteren van de looks en functionaliteit van uw trap. HPL/CPL-materialen zijn het perfecte materiaal voor trappen, omdat ze sterker, duurzamer en bestand tegen allerlei omgevingsfactoren zijn. Bovendien geeft hun hoge slijtvastheid een lange levensduur waar u jarenlang van kunt genieten. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen de platen worden gebruikt als decoratie in moderne stijl of rusticiteit, afhankelijk van de look die u wilt creëren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden met behulp van milde oppervlaktereinigers en bieden eindeloze mogelijkheden qua stijl en ontwerp. Kortom, traprenovatie met HPL/CPL materiaal is altijd een goed idee!

Gratis & Vrijblijvende Offertes

U wilt uw trap renoveren? Vraag hier gratis & vrijblijvende traprenovatie offertes aan.